Daily Articles and News, Articole si Stiri Zilnice GreenfieldWeblog.com Autumn Edition


3,5 miliarde de euro cheltuieli publice in noiembrie-decembrie 2008

Posted in Divertisment by greenfield on the 29 January 2009
Tags:
Acum toata lumea vorbeste despre faptul ca in ultimul an s-a consumat mai mult decat s-a produs. Iar la intrebarea: dar n-au existat semnele crizei, se raspunde cu: ba da, noi am stiut dar nimeni nu ne-a crezut.
Este adevarat ca in martie 2008 se vorbea la intalnirile cu specialistii din economie, imobiliare, finante despre o ipotetica recesiune, dar toata lumea spunea ca e posibil sa se materializeze, sau nu. Iar in septembrie ne-a lovit pe toti sub forma unui tzunami venit de la americani. Apropos americanii au cheltuit 150 de milioane de euro cu festivitatile ocazionate de instalarea lui Obama ca presedinte, inclusiv balul celebru.
Ca in Romania se irosesc banii publici se zvonea pana acum, dar ce sume s-au irosit n-am stiut cu exactitate. Bugetul anului trecut a depasit 60 de miliarde de euro, iar pentru anul 2009 ieri s-a discutat de un buget de 50 de miliarde, ceea ce creaza nemultumiri, nefiind bani pentru majorari de salarii, pensii, etc.
Se afirma chiar ca oamenii au primit bani mai multi, au cheltuit mai mult, fara sa existe acoperire in productie, in munca. Eu nu stiu exact daca acesta e adevarul sau se cauta paleative din nou. La crearea de scenarii, la victimizari si la aruncatul gunoiului unul in gradina altuia se pare ca suntem maestrii.
Intrebarea mea fireasca este: ce s-a facut cu cei 3,5 miliarde de euro?
Share and Enjoy:
  • email
Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X