Daily Articles and News, Articole si Stiri Zilnice GreenfieldWeblog.com Autumn Edition


Bancile isi sfideaza clientii(update 10.09.2010)

Articol publicat in: Afaceri, Societate


Bancile care isi curtau clientii pana la declansarea crizei economice, financiare, bancare, acum si-au schimbat atitudinea:

Bancile sfideaza clientii

In ultimele luni ale acestui an se constata un fenomen ciudat si ingrijorator in acelasi timp. Bancile au scumpit creditele, respectiv ratele de rambursat au crescut, chiar daca sunt in lei, iar in cazul in care doresti sa lichidezi un credit ai de platit suma initial imprumutata, sau chiar mai mult de atat. Mecanismul ingineriei financiare folosite este numai de bancheri stiut. In cazul in care incerci sa ceri detalii esti informat ca ai semnat contractul in care se mentionau dobanzi variabile, deci nu ai dreptul sa protestezi.

Clientii bancilor au inceput un protest impotriva politicii abuzive a bancilor; am auzit la radio ca 15 banci printre care BCR, BancPost, BRD, ING, Credit Europe Bank si altele ar fi reclamate de catre clienti pentru practici oneroase la adresa clientilor.

Impotriva practicilor BCR un grup de 3000 de clienti au intocmit si expediat o scrisoare catre Presedintele Romaniei, in speranta ca li se va da castig de cauza. Detalii in Financiarul.ro.

Ieri am aflat ca o persoana care si-a platit rata la un Card de credit din 25 August, a primit in 7 Septembrie de la o firma de recuperari credite o Somatie de plata datata 30 August, cu data limita de plata si amenintari de executare silita. Aceasta politica de intimidare, amenintare, presiune asupra clientilor de a-si plati ratele la credite nu ar trebui sa existe in conditiile in care bancile folosesc tehnici numai de ele stiute de crestere a datoriilor clientilor.

Clientii bancilor  nu sunt experti in gestionarea cardurilor de credit si a imprumuturilor facute la banci. Clientii au semnat contractele de imprumut  fara sa le negocieze clauzele, pentru ca acest lucru nu a fost posibil. Au acceptat dobanzi variabile la credite si comisioane oneroase care au fost majorate intre timp, astfel incat platind lunar suma minima de plata, datoria totala creste, ceea ce este nefiresc, din punct de vedere matematic, in primul rand.

Bancile nu vor sa aplice ultimele instructiuni date prin ordonantele guvernamentale. In aceasta situatie ce este de facut?

Expertii invita clientii bancilor la negocieri. Sa vedem cum se vor finaliza negocierile!

Update: http://www.banknews.ro/stire

Bancherii pierd lupta in Senat din Evz.ro

Pentru recuperarea ratelor la credite unii angajati ai bancilor apeleaza la vecini.

Reamintim ca bancile continua sa fie profitabile, desi nu mai acorda credite populatiei si societatilor comerciale, cum se intampla in anii 2005-2007. Este bine stiut care este rolul bancilor: sa inmulteasca banii. Dar cu ce pret fac acest lucru?

Update: a aparut Topul bancilor cu cele mai multe credite neperformante in Zf.ro.

Update 10.09.2010:

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/mergeti-la-banca-dupa-actul-de-modificare-a-contractului-de-credit-altminteri-se-considera-acceptare-tacita-

Grupuri clienti banci, pe internet:

Grupuri clienti pe internet

http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiVB_Bucuresti/

http://finance.groups.yahoo.com/group/BCR_Ord_50_2010/

http://finance.groups.yahoo.com/group/ing_oug50/

http://finance.groups.yahoo.com/group/alphaoug50/

http://finance.groups.yahoo.com/group/clienti_raiffeisen_bucuresti/

http://finance.groups.yahoo.com/group/Clienti_OTP_bank_OUG_50/

http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiBANCPOST_OUG_50/

http://finance.groups.yahoo.com/group/crediteRBS/

http://finance.groups.yahoo.com/group/clientibrd/

http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiBR/

http://finance.groups.yahoo.com/group/clienti_transilvania_bucuresti/

http://groups.yahoo.com/group/crediteurope_bank/

http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiPiraeus/

http://finance.groups.yahoo.com/group/ClientiUnicredit/

Share and Enjoy:
  • email
Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X