Daily Articles and News, Articole si Stiri Zilnice GreenfieldWeblog.com Autumn Edition


MTR-NewsLetter JAZZ

Posted in Divertisment by greenfield on the 30 October 2009
Tags:
 

JAZZ MEETS KLEZMER
 
 
De marti, 3 noiembrie, pana duminica, 8 noiembrie, Clubul Taranului va gazdui primul Festival Klezmer cu titlul: JAZZ MEETS KLEZMER.
Astfel Bucurestiul va putea, in sfarsit, sa descopere frumusetea acestei muzici ce alterneaza intre ritmic si melodios, intre verva saltareata si tristetea nesfarsita. Au fost invitate grupe din Romania, Ungaria, Polonia, Cehia si Austria pentru a-si prezenta interpretarile lor.
 
Muzica klezmer este, de multa vreme, muzica traditionala a evreilor din estul Europei, si prin aceasta o mostenire muzicala importanta deoarece se numara printre cele mai vechi.
In Romania traditia klezmer pare muta, in timp ce in alte tari europene ea renaste dupa o perioada de tacere. La momentul actual klezmer-ul este redescoperit de catre generatiile mai tinere si este combinat cu genuri muzicale actuale, contopindu-se intr-un aliaj impresionant de forme muzicale diferite. Grupe muzicale din Austria, Cehia, Polonia, Ungaria si Romania vor concerta in Bucuresti, pe parcursul mai multor zile, in cadrul acestui festival.
 
Proiectul este o initiativa a Forumului Cultural Austriac si este sustinut de Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti, Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Fundatia ERSTE, Centrul Ceh, Institutul Cultural Polonez, Compania de Asigurari Grawe Romania, BCR, grupul austriac OMV, Petrom si Hotel K+K Elisabeta.
 
PROGRAMUL FESTIVALULUI
 
3 noiembrie – Hakeshet Klezmer Band, Romania, 20.00
4 noiembrie – Di Naye Kapelye, Ungaria, 20.00
5 noiembrie – Klec, Cehia, 20.00
6 noiembrie – The Klezmer Connection, Austria, 20.00
7 noiembrie – Vienna Klezmer Band, Austria, 20.00
8 noiembrie – Klezmaholics, Polonia, 20.00
 
 
 
Intrarea: 10 lei; biletele sunt puse in vanzare la Clubul Taranului.
 
Imagini, muzici, istorii ale cantaretilor si cate si mai cate gasiti pe www.klezmer.austriacult-bucuresti.ro 
 
 
 
Share and Enjoy:
  • email
Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X