Daily Articles and News, Articole si Stiri Zilnice GreenfieldWeblog.com Autumn Edition


Tehnici de mica sau mare ciupeala

Posted in editorial,Romania by greenfield on the 20 July 2010
Tags: , , ,

Articol publicat in: Societate


Titlul suna oribil, stiu, mai ales ca astazi este sarbatoare, dar nu pot sa n-o spun odata pentru totdeauna.

Am auzit astazi la radio ca in judetul Brasov exista 13500 de pensionati pe caz de invaliditate, dintre care foarte multi isi primesc pensiile pe card(ceea ce nu-i rau la prima vedere) si muncesc prin strainatatzuri.

Acesta este un caz de “mica ciupeala” pentru ca nu o pot numi altfel.

Deci, luam bani de la sistemul de asigurari sociale din tara unde ne-am nascut si plecam sa muncim pe la altii ca viata e grea aici.

Vi se pare corect? Mie, nu!

De aici si ideea imbratisata de multi smecheri din ziua de azi care scuipa pe numele tarii in care s-au nascut, ca aici nu merita sa traiesti, dar cine-ti da dreptul sa primesti ajutoare sociale pe care nu le meriti, in detrimentul altor oameni?

Despre tehnicile de “mare ciupeala” s-a vorbit destul in ultimul timp: licitatii aranjate si bani grei topiti in conturile unor companii cu staif, dar n-am de gand sa scriu despre asta acum.

Tot ce vreau sa spun este ca aceasta psihoza nationala ca merita si trebuie sa “tragem statul in piept” ar trebui sa inceteze, iar cei care o practica de ani de zile sa fie obligati sa returneze banii incasati abuziv, pentru ca nu este drept ca unii sa prospere din “ciupeala”, iar altii sa munceasca pe mai nimic pentru ei.

Share and Enjoy:
  • email
Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X